Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indhold er sponsoreret

Sådan tjener du penge på dine solceller

Er du en af de mange boligejere, der har investeret i solcelleenergi, kan du drage mange fordele af den gratis strøm. Du kan ligefrem tjene på at have solceller på taget. Du er ganske vist bekendt med omkostningerne ved at investere i solceller, og derfor bør du udnytte din investering optimalt.

Læs med her, hvor du guides igennem, trin for trin, hvorledes du kan tjene penge på din egen strøm.

Sådan tjener du penge på dine solceller

Læs reglerne og forstå lovgivningen

Det er særlig vigtigt, at du får læst op på reglerne for salg af overskudsstrøm, inden du begynder at sælge ud af den. Der kan være lokale regler samt en lovgivning angående salg af overskudsstrøm, som selvfølgelig skal overholdes. Både lokale myndigheder og din egen energileverandør kan gøre dig klogere på, hvad du kan og ikke kan gøre med denne ekstra strøm.

Når først du er oplyst om reglementet, kan du installere en måler, der kan måle mængden af den energi, som dine solceller producerer.

Du kan tilmelde dig en salgsordning, der gør det muligt for dig at sælge strøm til dit lokale elnet. Her kan du både opleve, at salgsordningen baserer sig på nettoafregning, der er en hyppigste salgsordning, på feed-in-tariffer, hvor du får en fast pris for din strøm, eller på købsaftaler, hvor strømmen sælges til en tredjepart.

Tjen cellerne ind

Du kan sælge din overskudsstrøm tilbage til elnettet. Gør du dette, kan du modtage betaling for den mængde energi, du producerer til salg. Det er din elmåler, der kan fortælle dig, hvor meget overskudsstrøm, du producerer. Betalingen kan variere og er som oftest baseret på en sats per kilowatt-time.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at overskudsstrøm ikke er muligt sælge i alle områder. Sørg derfor or at sætte dig godt ind i tingene, så du ved, hvad du kan forvente at få for din overskudsstrøm.