Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indhold er sponsoreret

Tips og tricks til malearbejde

Få hånd om roret hvis du skal låne til en båd

Er du lige flyttet i en ny bolig, og har du besluttet at kaste dig ud i diverse maleropgaver på egen hånd? I så fald er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i, hvordan du får det bedste resultat. Ellers kan du ende med at stå med et resultat, der ikke er pænt at se på, og som du må ende med at gøre om.

Dæk gulvet godt af

Det allerførste du bør gøre, inden du går i gang med at male, er at dække gulvet af. Det er vigtigt for at undgå at malingen drypper, eller at der kommer malersprøjt på gulvet. Det kan nemlig være svært at få af. Du kan bruge enten aviser, afdækningspap, malertæpper eller plasticsække som afdækning.

Rens væggene

Endnu en ting du bør gøre, inden du begynder at male, er at vaske væggene med grundrens. Det skal du gøre, fordi du derved fjerner fedt og skidt. Renser du ikke væggen inden du begynder at male, kan det resterende fedt give skjolder i malingen, og resultatet vil komme til at se ujævnt ud.

Undgå penselstrøg

For at undgå tydelige penselstrøg, skal du være forsigtig, når du påfører malingen. Sørg for kun at påføre tynde lag, så malingen ikke klumper. Du bør også sikre dig, at der ikke er penselstrøg inden du begynder at male. Har der været penselstrøg fra sidste gang at væggen blev malet, vil disse kunne ses hvis du bare påfører et nyt lag maling. Derfor skal du sørge for, at disse bliver slebet ned inden du begynder at male igen.

Husk denne rækkefølge

Start med at male kanterne med en pensel. Husk at sætte malertape på kanten af radiatorer og stikkontakter, så du undgår at få maling på dem. Vær forsigtig når du maler rundt om kanter, karme, paneler og lister. Herefter bruger du en lille malerrulle til at male penselstrøg over. Inden malingen tørrer, bruger du en stor malerrulle til at male hele væggen. Væggen bør males 1-2 gange, alt efter hvor mange gange der er behov for at få malet.

Få hjælp fra professionelle malere

Har du ikke selv mod på at male dine egne vægge, er der heldigvis hjælp at hente. Kontakt f.eks. en maler Ballerup, hvis du har brug for hjælp til dine maleropgaver. Du kan også kontakte en maler Valby, alt efter hvor i landet du befinder dig. Uanset hvad, får du hjælp fra en erfaren maler.